BPA Dakwerken

Al meer dan 30 jaar uw specialist in dakwerken

Gratis offerte

Hellende daken

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn natuurlijke producten, duurzaam en kleurvast, met 30-jarige garantie op het product. Men mag zeker niet vergeten dat er een groot assortiment bestaat van keramische pannen. Voor ieder wat wils. Men heeft platte en gewelfde pannen. We kunnen u zonder probleem goede raad geven bij uw keuze.

Voor een kleine vooruitblik kunt u bij onze partners terecht:

 

Kies voor kwaliteit, indien u ooit wil uitbreiden of natuurschade herstellen kan u bij betrouwbare fabrikanten steeds terecht voor een bestelling van dezelfde soort dakpannen.

Wij geven u 10 jaar garantie en onze partners 30 jaar.

Leien

Kiest u een leien dak: dan moet u nog een tweede knoop doorhakken, namelijk:
Gaat u voor kunstleien of natuurleien?

Kunstlei

Een kunstlei is geen natuurproduct maar bestaat uit vezelcement.
Enkele voordelen van kunstleien:

  • vergen weinig onderhoud
  • zijn bestand tegen alle weersomstandigheden
  • zijn goedkoper dan natuurleien
  • ze zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren
  • zijn esthetisch heel mooi

Natuurlei

Natuurleien staan bekend om hun natuurlijke verfijning, er is geen kleurverandering door zon en ze reageren niet op temperatuursverschillen.

Zinken dak staande naad

Wilt u naar een architecturale woning gaan dan is een zinken dak wat u zoekt. Of u gebouw nu strak of gebogen is, zink maakt uiteenlopende bewerkingen mogelijk.

Zink is een natuurproduct en volledig recycleerbaar. Op zink komt na jaren een patineerlaag, die uw dak bijzonder resistent en onderhoudsvriendelijk maakt.

Laat uw dak isoleren door een erkend dakdekker want vooral zink vraagt om een speciaal isolerend materiaal en een heel nauwkeurige plaatsing.

Onderdak

De helling van het dak moet stijl genoeg zijn. Elk daktype vereist een specifiek minimum helling die dient gerespecteerd te worden.

Een onderdak is van cruciaal belang: het moet stevig, dampdoorlatend (condensatie), vochtbestendig en duurzaam zijn.

Pan- en tengellatten

De tengellatten lopen verticaal over het dak en worden bovenop het onderdak geplaatst. Er moet een goede verluchting zijn tussen onderdak en panlatten.

De panlatten lopen parallel met de nok en met elkaar. De afstand wordt bepaald door de gekozen pannen of leien.

Kies panlatten van een goede kwaliteit en gedrenkt. Voor details verwijzen we graag naar de richtlijnen van het WTCB, met name naar de Technische voorlichting nr. 175. Opbouw – uitvoering.

Onze partners